اگر به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا با هدف اخذ اقامت در کشور ترکیه باشید، شرکت در آزمون ales و کسب نمره موردقبول الزامی است.
نحوه برگزاری آزمون، شرایط پذیرش در دانشگاه و منابع این آزمون ازجمله مواردی هستند که میتوانند در کسب بهترین نتیجه یاریرسان باشند. در ادامه به بررسی اطلاعات جامعی در خصوص اینکه آزمون ALES چیست؟ خواهیم پرداخت.
آزمون ALES چیست؟
آزمون ALES یا Academic Personnel and Graduate Education Exam آزمونی موردنیاز برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه است که باهدف تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، دکترا و همینطور دورههای تخصصی برگزار میگردد.
آزمون آلس سالانه دو بار توسط سازمان مرکزی سنجش و جابجایی دانشجو ترکیه (ÖSYM) در ۸۱ مرکز دانشگاهی در ترکیه و قبرس شمالی برگزار میشود. تمامی سؤالات این آزمون به زبان ترکی استانبولی است، لذا افرادی که با این زبان آشنا نیستند میتوانند با کسب مدرک آزمون تومر این مشکل راحل کنند.
بخش محاسباتی یا SAYISAL
هدف این بخش سنجش قدرت فکری افراد است که خود متشکل از ۲ بخش میباشد. مجموع سؤالات هرکدام از بخشها ۵۰ عدد است. سؤالات این بخش در خصوص ریاضیات، هندسه و هوش است.
بخش زبان یا SÖZEL
این بخش مهارتهای کلامی و منطقی افراد را موردبررسی قرار میدهد و دارای دو زیرمجموعه میباشد که مجموع سؤالات هرکدام از آنها ۵۰ عدد است.
مجموع سؤالات آزمون ALES برابر با ۲۰۰ عدد و مدتزمان پاسخگویی به آنها ۳ ساعت معادل ۱۸۰ دقیقه میباشد.
آزمون ALES برای چه کسانی الزامی است؟
آزمون ALES یکی از مراحلی است که افراد جهت اقامت در کشور ترکیه، پذیرش در دانشگاه و بدست آوردن موقعیت شغلی مناسب باید در آن شرکت کنند. حال به بررسی افرادی که شرکت در آزمون برای آنها لازم است میپردازیم.
- افرادی که قصد دارند در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد یا دکترا تحصیل کنند.
- کسانی که به دنبال کسب موقعیت شغلی مناسب در مراکز آموزشی و دانشگاهها مانند مدرس، محقق، کارشناس آموزشی و… هستند.
- شهروندان ترکیه که قصد دارند در کشورهای خارجی به ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی اقدام کنند.